dilluns, 13 de setembre del 2010

Interactivitat: idees principals

- Els ordinadors són  màquines per fer càlculs, però gràcies a una millora en la qualitat han esdevingut també màquines per comunicar-nos.
- Respecte al terme Interactivitat ens explica que hi ha una altra manera de mostrar l' informació i organitzar-la; fent que aquesta sigui a llocs diferents i que es pugui accedir de diferents maneres amb diferents punts de connexió. Mètode proposat per Vannevar Bush ho va fer per a millorar la comunicació científica, però no va poder ser.
- Ted Nelson va elaborar un projecte anomenat "Xanadú", que tampoc no es va poder fer realitat, però va donar lloc a diverses innovacions com: hipertext i el terme hipermèdia. Les idees eren clares però faltava encara la tecnologia que les suportés.
- Duglas Endelvar amb un grup d’investigadors van fer una sèrie de descobriments com: el ratolí ( que permetia una comunicació d’anada i de tornada,comunicació interactiva), va definir com s’havia de fer aquesta comunicació interactiva.
- Van aparèixer els primers programes interactius en forma de CD-rom als anys 90. La majoria tenien finalitats educatives però els videojocs van tenir molt més èxit.
- Aquests només permeten interacció amb un mateix però amb la xarxa d’Internet es multipliquen les possibilitats.

Interactivitat

Declaració d'intencions

Benvinguts i benvingudes a tots i a totes al meu bloc!

Sóc la Raquel Fernández, una alumna del segon curs del grau de mestre en educació infantil.
A la universitat, ens han proposat realitzar un bloc per poder aprendre a treballar amb diferents eines i aquí  les mostraré: aquest és le meu bloc que es titula La Raquel apren a ser  mestre.  
En aquest, us aniré mostrant les meves experiències en el dia a dia a la facultat per poder-les compartir amb tothom. Podrem trobar les activitats de l'assignatura de Gestió de la informació i TIC i de Comunicació oral, escrita i digital. A més a més, observarem activitats realitzades al seminari, noticies interessants i pàgines web o blogs que són rellevants per la meva futura professió.I també, tots aquells aspectes que puguin ser útils a persones que estudien la mateixa professió que yo.